За підтримки АСІНО ФАРМА СТАРТ відбулась науково-практична школа-курс ЕЕГ та епілепсія | Acino в Україні

Новини

За підтримки АСІНО ФАРМА СТАРТ відбулась науково-практична школа-курс ЕЕГ та епілепсія

Четвер 23 Березня 2017

16-17 березня 2017 року у столиці відбулась науково-практична школа-курс ЕЕГ «Практичні аспекти записи, читання та інтерпретації ЕЕГ у дорослих та дітей», де генеральним спонсором виступив український виробник лікарських засобів «Фарма Старт», компанія швейцарської фармацевтичної групи «ACINO».

У роботі науково-практичної школи-курсу взяли участь понад 100 провідних нейрофізіологів, неврологів, психіатрів зі всіх регіонів України. На заході були присутні також фахівці з близького зарубіжжя.

Організаторами конгресу є міжнародна протиепілептична ліга, ГО «Харківське відділення Української Протиепілептичної ліги», БО «Благодійний фонд Розвитку інновацій медицини «Рімон».

Школу проводив вчений і практик з півстолітнім досвідом з Нідерландів Вальтер ванн Емде Боас (Walter van Emde Boas, PhD, VD), який є почесним членом численних національних і міжнародних наукових товариств, офіцером Міжнародної протиепілептичної ліги (ILAE), був керівником Голландської програми для епілептологов-нейрохірургів. Сьогодні Вальтер Боас є керівником цільової групи з дистанційного навчання.

В рамках школи-курсу проходило обговорення  норвезької програми по опису ЕЕГ обстежень в епілептології з практичним розглядом клінічних випадків, були опрацьовані практичні питання записів, читання, інтерпретації інтеріктального та іктального ЕЕГ-дослідження, відео-ЕЕГ, семіотики ЕЕГ при епілепсії у дорослих і дітей. Найбільший інтерес слухачів курсу викликали лекції та клінічні випадки, представлені професором Вальтером ван Емде Боасом.

Так, в рамках науково-практичних шкіл і курсів вчені і практичні лікарі можуть спільно обговорити всі актуальні питання, які виникають в рутинній практиці.

«Протягом цих двох днів ми змогли не тільки прослухати лекції відомого в Європі експерта – Вальтера ван Емде Боаса, а й обговорити з ним наші складні клінічні випадки, дізнатися його точку зору з приводу діагнозів і правильного лікування пацієнтів. Його участь в українському заході, формат і наповнення якого сміливо можна назвати унікальним, – справжній подарунок для всіх нас», – зазначив провідний науковий співробітник ДУ «Інституту неврології, психіатрії та наркології НАМН України» (м.Харків), віце-президент УПЕЛ, президент Харківського відділення УПЕЛ, доктор медичних наук Андрій Євгенович Дубенко.

Таким чином, цей курс ЕЕГ і епілепсії став черговим кроком у зміцненні міждисциплінарної співпраці в області епілептології. Він продемонстрував українським неврологам сучасний рівень розвитку діагностики в епілептології в Україні та Європі і позначив нові цілі, до яких слід прагнути.

Завантажити пост-реліз

Читати на Apteka.ua