Генеральний директор АСІНО ФАРМА СТАРТ - спікер міжнародної конференції «Ukrainian Investment Roadshow» у Лондоні | Acino в Україні

Новини

Генеральний директор АСІНО ФАРМА СТАРТ – спікер міжнародної конференції «Ukrainian Investment Roadshow» у Лондоні

Понеділок 27 Березня 2017

20-21 березня 2017 року Євген Заїка, регіональний директор у країнах СНД швейцарської фармацевтичної групи ACINO, генеральний директор українського виробника лікарських засобів «Фарма Старт», взяв участь у міжнародній конференції «Ukrainian Investment Roadshow»: пiдхiд до корпоративних фінансів і стратегії найбільш динамічних компаній в Україні, яка проходила у Лондоні.

Форум був організований Strategy Council, компанією, яка розвиває міжнародні ділові відносини, європейською бізнес-спільнотою, що об’єднує українські компанії та за ініціативи міжнародних інвесторів з метою зміцнення зв’язків між діловими колами європейських країн з ринковою економікою. У заході взяли участь представники українського та британського бізнес середовища, провідні експерти і консультанти, парламентарі обох країн, високопосадовці та представники ЗМІ.

Учасники форуму обговорили перспективи поліпшення інвестиційного клімату України та перспективи розвитку ключових галузей економіки, у тому числі й фармацевтичного сектору.

Ключові дискусії були зосереджені на досягненнях України в проведенні структурних реформ, перспективах залучення інвестицій до реального сектору економіки України, а також шляхах покращення бізнес-клімату у нашій державі.

Євген Заїка у своїй доповіді презентував швейцарську фармацевтичну групу ACINO, яка здійснила одну з найпотужніших за останні п’ять років іноземних інвестицій у розвиток фармацевтичної галузі України, придбавши українського виробника лікарських засобів «Фарма Старт». Окрему увагу Євген Заїка приділив стану економіки країни та вітчизняного фармацевтичного сектору під час політичних та економічних змін, що нині відбуваються в Україні.

«Україна є країною з величезним потенціалом і ринком. І я вважаю, що саме сьогодні найсприятливіші умови для іноземних інвесторів приходити в Україну. Цей захід надав можливість розповісти потенційним іноземним партнерам з перших вуст про досвід,  успіхи і бар’єри у веденні бізнесу у країні, специфіку галузевих ринків, стратегії, які бізнес використовує щоб бути конкурентоспроможним, у тому числі і на інших ринках, а також плани розвитку“, – прокоментував Євген Заїка.

Євген Заїка зазначив, що процес інтеграції міжнародних стандартів у компанії «Фарма Старт» розпочався з першого дня підписання угоди з придбання компанією ACINO українського виробника лікарських засобів «Фарма Старт», яке відбулось 01 жовтня 2015 року. «За ці 18 місяців наша команда пройшла визначний шлях процесу становлення європейською компанією та стала компанією №1, що найшвидше зростає на локальному фармацевтичному ринку. Ми створили 160 нових робочих місць та плануємо у 2017 році ще 100 за рахунок переведення глобальних функцій компанії ACINO в Україну для обслуговування бізнесу у країнах Латинської Америки, Середньої Азії та Африки. ACINO інвестувала понад 3 млн євро у виробничі потужності та інвестуватиме ще 4 млн євро у 2017 році. Але поза сумнівами, люди та системний підхід – є ключем до успішної інтеграції. Робота з досвідченою та кваліфікованою командою менеджерів відіграє величезне значення для трансформації у міжнародну компанію».

«Ми активно співпрацюємо з міжнародними партнерами та асоціаціями: Посольством Швейцарії, ЄБРР, EBA, AIPM та іншими, що дає нам змогу налагоджувати взаємовигідні відносини з підприємствами з іноземним капіталом в Україні та обмінюватися досвідом», – додав пан Заїка.

Поміж тим, під час свого виступу Євген Заїка висловив занепокоєння станом фармацевтичної галузі України, де запроваджені реформи не спроможні забезпечити подолання існуючих проблем. Пан Заїка зауважив, що реформування системи охорони здоров’я потребує ще більш послідовної соціально-економічної політики. І це той досвід, який українці можуть перейняти саме у зарубіжних партнерів.

Свої доповіді на конференції також представили: Голова Британсько-українського суспільства, член палати Лордів парламенту Великої Британії, співзасновник Агентства модернізації України Лорд Різбі; посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко; Міністр фінансів України Олександр Данилюк; заступник міністра юстиції України Павло Мороз; старший стратег Emerging Markets BlueBay Asset Management Тімоті Еш; регіональний директор ЄБРР у країнах Східної Європи і Кавказу Франсіс Маліж, член ради директорів ЄБРР від України Артем Шевалев, директор з міжнародних і відносин з інвесторами Систем Кепітал Менеджмент Джок Мендоза-Вілсон та інші.

Завантажити пост-реліз

Читати на Аптека.ua