АСІНО ФАРМА СТАРТ отримала фінансування від ЄБРР | Acino в Україні

Новини

АСІНО ФАРМА СТАРТ отримала фінансування від ЄБРР

Вівторок 20 Грудня 2016

News Image

20 грудня 2016 року АСІНО ФАРМА СТАРТ урочисто підписала кредитну угоду на суму до €3 млн. з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР). Це фінансування буде використане для задоволення потреб компанії в оборотному капіталі, закупівлю обладнання та реалізацію заходів з енергоефективності.

Кредит надається в рамках Програми прямого фінансування ЄБРР, спрямованої на полегшення доступу малих і середніх підприємств у країнах операцій ЄБРР до більш довгострокового фінансування.

Компанія також отримає в рамках даного проекту грант на суму €110 000 з коштів Програми FINTECC («Центр фінансування та передачі технологій адаптації до кліматичних змін») ЄБРР, реалізація якої розпочалася в Україні у лютому 2016 року з метою сприяння передачі технологій у сфері пом’якшення впливів кліматичних змін та адаптації до них. Програма FINTECC розрахована на три роки та фінансується з гранту Глобального екологічного фонду.

Директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер сказав: «Ми вітаємо іноземних інвесторів в Україні, тому проект з АСІНО ГРУП є важливим. Він не лише забезпечує надходження свіжого капіталу для розвитку місцевого виробництва, а й стимулює дослідну діяльність та передачу нових технологій. Участь у Програмі FINTECC створює приклад для галузі».

АСІНО ФАРМА СТАРТ використає це грантове фінансування на впровадження низки заходів з енергоефективності, які включатимуть у себе встановлення систем енергетичного менеджменту та рекуперації тепла, теплових насосів, джерел безперебійного живлення, а також термомодернізацію приміщень.

«Це фінансування дозволить АСІНО ФАРМА СТАРТ розширити виробничі потужності, придбати обладнання для заповнення капсул, підвищити ефективність виробництва, продовжити процес стандартизації систем контролю якості та впровадження міжнародних стандартів енергоефективності, а також розвивати наш портфель брендів, що є важливим для експорту на ринки країн СНД, в яких ми плануємо збільшувати присутність. Безсумнівно, наша інвестиційна програма також передбачає створення нових робочих місць. АСІНО ГРУП планує збільшити обсяг реалізації до €1 млрд. до 2020 року і таким чином потрапити у першу десятку фармацевтичних виробників світу», – зазначив Євген Заїка, Генеральний директор АСІНО ФАРМА СТАРТ в Україні та країнах СНД.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності у країні у 1993 році Банк узяв на себе зобов’язання щодо надання майже €12 млрд. в рамках 369 проектів.

Завантажити пост-реліз

Read on EBRD web

Читати на Фармацевт Практик

Читати на Аптека.ua 

Читати на Pharma.net.ua 

Читати на “Здоров’я України”

Читати на ВГО “Фундація медичного права та біоетики України”

Читати на Интерфакс-Украина

Читати на delo.ua

Читати на Hubs.ua

Читати на ubr.ua 

Читати на InVenture

Читати на ua.cbonds.info

Читати на АГРО Перспектива

Читати на БД «Украина. ХИМИЯ»