Acino стала партнером фармацевтичного форуму «Фарм@фокус на пацієнта 2024. Фармаконагляд» | Acino в Україні

Новини

Acino стала партнером фармацевтичного форуму «Фарм@фокус на пацієнта 2024. Фармаконагляд»

П'ятниця 15 Березня 2024

На форумі Державного експертного центру Міністерства Охорони Здоров’я України компанія Acino стала галузевим партнером, а директор з питань забезпечення якості, фармаконагляду, регуляторних та міжнародних питань Acino в Україні та регіоні СНД, кандидат медичних наук, Алла Сороколєтова, стала модератором двох панельних дискусій: «Значення фармаконагляду у системі охорони здоров’я» та “Фармаконагляд. Кадрове забезпечення». В останній взяла участь також Наталя Снімщікова, HR директор Acino в Україні та країнах СНД.

«Ми надзвичайно вдячні лікарям та фармацевтам за їх внесок у розвиток фармаконагляду в Україні, за увагу до питань безпеки при застосуванні лікарських засобів (ЛЗ) та відповідального моніторингу за побічними реакціями на ЛЗ та відсутністю ефективності. Формування правильного «світогляду» з безпеки у всіх учасників здійснення фармаконагляду та підтримка даних процесів у щоденній практиці є надійною базою для формування профілю безпеки ЛЗ та гарантією щодо отримання пацієнтами якісного, безпечного та ефективного лікування. Це відповідає і цінностям компанії Acino, яка постійно інвестує у підвищення якості наших препаратів, побудову системи фармаконагляду та забезпечення доступу пацієнтів до найкращих ліків», – розповідала Алла Сороколєтова під час Форуму.  Вона також відмітила важливість зусиль, які спрямовує Міністерство Охорони Здоров’я України на розбудову системи фармаконагляду. «Увага від держави до фармаконагляду – те, що допомагає нам рухатися у відповідності до міжнародних стандартів, підтримувати та розвивати їх практичну реалізацію в Україні. Фармаконагляд є надійним стратегічно важливим партнером для бізнесу та гарантом надання пацієнтам безпечних ліків», – додала директор з питань забезпечення якості, фармаконагляду, регуляторних та міжнародних питань Acino в Україні та країнах СНД.

А Наталія Снімщікова, директор з управління персоналом Acino в Україні та країнах СНД, приєдналася до обговорення питань кадрового забезпечення фахівців з фармаконагляду. Розповіла про надзвичайний попит на кваліфікованих експертів у цій галузі, зауважила про  необхідність комплексного навчання і стажування таких фахівців та відзначила, які суттєві зрушення вже відбулися в цьому напрямку. «Як свідомий та відповідальний роботодавець, Acino активно сприяє розвитку кваліфікованих кадрів: досвідчені експерти нашої компанії Алла Сороколєтова та Олена Матвєєва, менеджер з якості системи фармаконагляду Асіно в Україні долучилися до розробки та запровадження на державному рівні спеціальності «Професіонал з фармаконагляду», запустили стипендіальну програму для студентів фармацевтичних вишів, допомагаємо зі стажуваннями та оснащенням аудиторій в університетах і, звісно, приділяємо багато уваги навчанню новачків на робочих місцях», – розповіла Наталя Снімщікова.

Олена Матвеєва, менеджер з якості системи фармаконагляду Асіnо Україна, під час заходу ділилася досвідом проведення самоінспецій: «Одним з ключових елементів системи фармаконагляду є її система якості. Періодично необхідно перевіряти, чи коректно працює система. В цьому допоможуть різні види перевірок, в тому числі, самоінспекції. Так можна оцінити результативність та ефективність системи, надати рекомендації щодо усунення виявлених недоліків, оптимізувати роботу команди з фармаконагляду, а також, належним чином підготуватися до зовнішнього аудиту чи інспекції».