Посол Швейцарії в Україні відвідав виробника лікарських засобів «ФАРМА СТАРТ»,компанію швейцарської фармацевтичної групи «АСІНО» | Acino в Україні

Новини

Посол Швейцарії в Україні відвідав виробника лікарських засобів «ФАРМА СТАРТ»,компанію швейцарської фармацевтичної групи «АСІНО»

Четвер 8 Вересня 2016

06 вересня 2016 року Посол Швейцарії в Україні та Республіці Молдова, пан Гійом Шойрер відвідав з ознайомчим візитом завод лікарських засобів «ФАРМА СТАРТ», компанію швейцарської фармацевтичної групи «АСІНО», в м.Київ.

В ході візиту пан Посол був вражений побаченим та висловив сподівання, що умови для іноземних інвесторів в Україні будуть поліпшуватися.

Делегація швейцарського посольства ознайомилася з основними виробничими підрозділами та відвідала лабораторію «ФАРМА СТАРТ». Ключовою частиною візиту стала трьохстороння зустріч Посла Швейцарії, пана Шойрера, Генерального директора «ФАРМА СТАРТ», пана Євгена Заїки та Генерального директора «АСІНО ГРУП», пана Каллє Канда.

«Швейцарія належить до ТОП-10 інвесторів в Україні. Швейцарські компанії в Україні є висококваліфікованими партнерами в багатьох різних галузях; їх ноу-хау та інвестиції мають велике значення для модернізації української економіки. Деякі швейцарські компанії традиційно попадають у ТОП-5 найбільших платників податків в Україні. Я пишаюся тим, що швейцарський інвестор – «АСІНО» повірив у потенціал для зростання бізнесу в Україні та інвестував в українського місцевого виробника «ФАРМА СТАРТ», перетворивши його на регіональну штаб-квартиру бізнесу «АСІНО» в країнах СНД, залучивши інноваційні технології та знання», – зазначив Пан Посол.

Інтеграція «ФАРМА СТАРТ» до складу «АСІНО» є однією з найпотужніших інвестицій в економіку України за останні 5 років. Компанія займає 8-ме місце серед локальних виробників лікарських засобів в Україні.

«Ми будуємо українську компанію, яка стане лідером на міжнародному ринку. Вже сьогодні наші медичні препарати експортуються у 6 країн СНД», – наголосив Євген Заїка, який очолює компанію «АСІНО» в Україні та країнах СНД. «З жовтня 2015 року продуктовий портфель компанії збільшився з 35 препаратів до 42, серед яких є лікарські засоби з технологією модифікованого вивільнення. На 42% збільшився обсяг продажів у порівнянні з попереднім періодом, що дозволило нам зайняти позицію лідера у ТОП-10 вітчизняних виробників за темпами приросту продажів в Україні за даними 1-го півріччя 2016 року. У дуже короткий проміжок часу, ми запровадили автоматизовану систему управління взаємовідносинами з клієнтами – CRM, систему планування та управління ресурсами компанії – SAP, здійснили інвестування в нові лабораторії та виробниче обладнання. Була повністю здійснена реорганізація структурних підрозділів «ФАРМА СТАРТ» та збільшився штат співробітників. Компанія відкрила 5 офісів у м.Львів, м.Харків, м.Одеса, м.Дніпро та м.Вінниця. На сьогодні компанія нараховує майже 600 співробітників», – додає Євген.

Генеральний директор «АСІНО ГРУП», пан Каллє Канд, відзначив: «АСІНО» розробляє, виробляє і просуває на міжнародному ринку добре перевірені та інноваційні фармацевтичні препарати. Сьогодні компанія фокусується на окремих ринках в регіоні СНД, Близького Сходу, Африки і Латинської Америки, де працює у країнах світу з найбільш динамічним розвитком. «АСІНО» прагне розширити свою географічну присутність шляхом органічного зростання і придбань нових компаній, що володіють високим потенціалом на ринку. Серед них і Україна. Ми дуже задоволені інвестицією у виробниче підприємство «ФАРМА СТАРТ» і впевнені, що медичні препарати виробництва «ФАРМА СТАРТ», компанії швейцарської фармацевтичної групи «АСІНО», стануть більш доступними для українців, а їх висока якість забезпечить їм вихід на нові міжнародні ринки».

Читати в “Здоров’я України”

Читати на Фармацевт Практик