ACINO в Україні перемогла у тендері ПРООН | Acino в Україні

Новини

ACINO в Україні перемогла у тендері ПРООН

П'ятниця 30 Жовтня 2020

News Image

Восени ACINO в Україні перемогла у тендері Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ України) через Програму розвитку ООН в Україні (ПРООН) на постачання медикаментів для дітей, хворих на розлади психіки та поведінки із спектру аутизму, з шизофренією, афективними розладами, гіперкінетичними розладами в рамках умов додаткової закупівлі відповідно до програми 2019 року.

Серед 14 учасників тендеру — українських та зарубіжних фармацевтичних компаній та дистриб’юторів – ACINO в Україні запропонувала більш вигідні умови відповідно до принципів ПРООН, що базуються на:

  • найкращому співвідношенні ціни та якості;
  • справедливості, цілісності та прозорості;
  • міжнародному рівні проведення конкурсу.

Згідно з умовами контракту ACINO здійснить постачання двох медичних препаратів Арипіпразол та Леветирацетам виробництва власного заводу «Фарма Старт» по всій території України відповідно до розподілу МОЗ України.

ACINO в Україні регулярно бере участь в тендерах міжнародного агентства Організації Об’єднаних Націй, що спеціалізується на питаннях розвитку та підтримує стратегічні ініціативи з розбудови спроможності, спрямовані на сталий людський розвиток та зростання, користь від якого отримають усі. Шляхом налагодження партнерства з національними, регіональними та місцевими органами влади, громадянським суспільством та приватним сектором ПРООН надає підтримку Україні у її зусиллях із викорінення бідності, підвищення потенціалу населення, забезпечення рівного доступу до результатів розвитку, збереження навколишнього середовища та сприяння демократичному врядуванню.

У 2015 році ПРООН в Україні стала партнером Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ) з питань державних закупівель ліків, медичного обладнання та медичних товарів. ПРООН якісно змінила ринок державних закупівель медичних препаратів. Ініціатива досягла успіху не тільки щодо покращення процедури закупівель, але й зробила закупівлі більш прозорими. Це позитивно вплинуло на доступність деяких медикаментів і дозволило новим медичним препаратам вийти на український ринок.

За даними ПРООН, за останні п’ять років міжнародне агентство зекономило приблизно 1,7 мільярда гривень (66 мільйонів доларів США) з коштів державного бюджету, що дозволило охопити послугами більше пацієнтів в Україні.

Успішний досвід ПРООН в Україні в сфері закупівель медикаментів став найкращою практикою регіону, яку перейняли шість інших країн: Боснія та Герцеговина, Азербайджан Казахстан, Молдова, Туркменістан та Узбекистан, де в п’ятьох останніх відповідно ACINO також веде свою діяльність.