Acino в Україні – серед переможців рейтингу «Антикрихкість» | Acino в Україні

Новини

Acino в Україні – серед переможців рейтингу «Антикрихкість»

П'ятниця 21 Липня 2023

Щвейцарська фармацевтична компанія Acino в Україні увійшла до списку переможців рейтингу «Антикрихкість» у номінації «Здоров’я нації».

DeloUA Rating Announcement

Діловий портал Delo.ua оприлюднив переможців рейтингу «Антикрихкість», що об’єднав компанії з різних галузей економіки, які впродовж 16 місяців з повномасштабного вторгнення продовжували працювати і допомагати українцям пережити важкі часи. У номінації «Здоров’я нації» за перемогу змагались фармацевтичні компанії, що зберегли виробництво та зв’язки з постачальниками і забезпечили міста та сили оборони необхідними медичними препаратами.

Two female workers wearing lab coats and protective gear, engaged in pharmaceutical production at Acino

Acino в Україні, віддана своїй місії всебічної турботи про здоров’я та добробут співвітчизників, від перших днів повномасштабної війни надає підтримку населенню та державі. Зокрема, ми:

  • уже через три тижні після 24 лютого 2022 року відновили роботу фармацевтичного виробництва й забезпечили виготовлення понад 622 млн таблеток і капсул ліків, які використовуються в неврології, психіатрії, кардіології та терапії;
  • спрямували на гуманітарні цілі 400 тис. упаковок життєво необхідних препаратів продуктового портфелю компанії загальною вартістю понад 67 млн грн.;
  • перерахували до держбюджету понад 672 млн гривень податків та зборів;
  • доклали максимальних зусиль, аби підтримати своїх працівників. Серед іншого, зберегли організаційну структуру, забезпечили виплату зарплат у повному обсязі, виділили 500 тис. євро на разову фінансову допомогу співробітникам під час блекауту. Також, компанія створила компенсаційний фонд у розмірі 300 тис. доларів для допомоги співробітникам, чиє житло може бути втрачено внаслідок війни.
Female worker in a biochemistry lab at a pharmaceutical plant, conducting research and analysis with scientific equipment and precision

Визначення переможців рейтингу «Антикрихкість» проходило в два етапи. На першому – читачі порталу відкритим голосуванням обирали короткий список з понад 50 компаній, визначених редколегією як приклад стійкості, витривалості, здатності до відновлення та допомоги іншим.

На другому етапі анонімним голосуванням журі були обрані кращі з 30 компаній-переможниць і розподілені за сімома номінаціями за галузевим принципом відповідно. До складу журі увійшли генеральний директор УКАБ Роман Сластьона; співзасновник та голова UA Tech Network Анатолій Клепач; виконавчий директор Асоціації IT Ukraine Костянтин Вознюк; головний редактор журналу «ТОП-100. Рейтинги найбільших» Максим Біроваш та головний редактора Delo.ua Юрій Гусєв. За перше місце у номінації компанії присуджувалось 5 балів, за пʼяте – 1.